Fietshelm

Een fietshelm is niet meer alleen een must voor de amateur of professionele wielrenner of moutainbiker. Langzamerhand wint de fietshelm ook in het reguliere verkeer aan populariteit. Is het in het buitenland al heel gewoon om er een te dragen, moet Nederland hier nog wel een paar stappen in maken.

Maar, de laatste jaren is er een sterke ontwikkeling gaande. Kinderen gaan steeds vaker en steeds vroeger al aan de fietshelm. Maar, ook volwassen en ouderen grijpen er steeds vaker naar. Ook als het gaat om elektrische fietsen, waarmee de snelheid oploopt tot hogere snelheden is het dragen van een fietshelm zeker geen overbodige luxe.

Ook de fietshelmen zelf zijn niet meer te vergelijken met de fietshelmen van vroeger. De helmen zijn veel sterker, maar ook het gewicht is drastisch teruggebracht. Een fietshelm is tegenwoordig vederlicht. Maar, ook de ventilatie en bevestigingen zijn beter dan ooit.

64,95 incl. BTW

 

Fietshelm en pasform

Wanneer je een helm nodig hebt is het vooral belangrijk dat de helm naadloos op je hoofd past. Niet alleen voor het draagcomfort, maar belangrijker nog om ervoor te zorgen dat de helm de veiligheid biedt die je nodig hebt. Om de juiste maat te vinden hebben wij een maattabel gemaakt. Grofweg kun je de volgende maten in cm vergelijken met confectiematen:

51 cm < XXXS

52 t/m 53 cm                    XXS

53 t/m 54 cm                    XS

55 t/m 56 cm                    S

57 t/m 58 cm                    M

59 t/m 60 cm                    L

61 t/m 62 cm                    XL

63 cm >                            XXL

Na een val raden we je aan een nieuwe helm aan te schaffen. Ook al is er geen zichtbare schade, is het alsnog verstandig om de fietshelm te vervangen. Je wilt immers dat de helm ook een eventueel volgende val je 100% beschermt.

Hippehelm.nl heeft een breed assortiment aan fietshelmen. MTB helmen, BMX helmen Racefietshelmen, Stadsfietshelmen, Elektrisch fietshelmen en Kinderfietshelmen. Neem eens een kijkje op onze website. Mocht je vragen of opmerkingen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.