Motorhelm

Een motorhelm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Een goede motorhelm is een motorhelm die goed past. De pasvorm van de motorhelm is het allerbelangrijkste. We krijgen vaak de vraag aan welke eigenschappen een goede motorhelm moet voldoen. Dat is best een lastige vraag. Maar, we doen een poging.

De pasvorm

Een motorhelm moet het hoofd goed omsluiten. De helm mag best een beetje strak zitten. Maar, de helm mag niet knellen. Je mag op je voor- en achterhoofd niet meer druk voelen dan aan de boven- of zijkant. Het is niet de bedoeling dat je je hoofd kan draaien in de helm. Je moet er dus goed op letten dat je helm niet kan verschuiven. Het is goed te weten dat de voering van een helm zich aan gaat passen aan je hoofd. Dit betekent dat de helm altijd nog ietsje groter zal worden.

Veiligheid

In Nederland moeten motorhelmen aan strikte voorwaarden voldoen. Motorhelmen hebben een keurmerk. In Europa worden helmen getest onder de ECE 22.05 norm. Alle motorhelmen die in Nederland verkrijgbaar zijn moeten voorzien zijn van een label waarin een aantal gegevens met betrekking tot de keuringen staan. Naast de helm is het vizier ook een belangrijk aspect als het gaat om veiligheid. Veel motorhelmen zijn uitgerust met een ingebouwd zonnevizier. Deze ‘zonnebril’ kan eenvoudig tevoorschijn worden gehaald uit de helm. Dit is ook voor brildragers fijn omdat niet gestopt hoeft te worden om van bril te wisselen.

Hippehelm.nl beschikt over een ruim assortiment motorhelmen. Neem eens een kijkje in ons assortiment topmerken.