Skihelm

Skihelm, een must op de piste! 

Een skihelm is essentieel op de piste. Tegenwoordig draagt vrijwel iedereen er een. Wat begon als een verplicht nummer, is inmiddels een waar mode icoon aan het worden. Natuurlijk draait alles om veiligheid. Maar, het oog wil ook wat. En, daar is de huidige generatie helmen helemaal op ingericht. Al onze skihelmen en snowboard helmen voldoen aan de hoogste Europese testnorm en dragen allemaal het keurmerk EN-1077. Sommige skihelmen hebben daarbij ook nog het internationale ASTM 2040 keurmerk. Veiligheid gaat dus altijd voor bij Hippehelm.nl. Op onze website vind je diverse tips voor het kopen van een helm. De ANWB heeft nog een aantal zinvolle tips.

Skihelm nodig?

Hippehelm.nl is officieel POC en UVEX skihelm dealer. We beschikken zelfs over het grootste online POC skihelm assortiment van Nederland en België. Daarnaast vind je ook vele andere gerenommeerde merken in onze shop. Een hippe skihelm koop je bij hippehelm.nl

skihelm
288,90 incl. BTW
169,95 incl. BTW
Aanbieding!
198,85 179,95 incl. BTW

Veiligheid en normering

Alle skihelmen hebben in Nederland een CE keurmerk nodig om verkocht te mogen worden. Voor skihelmen is er de 1077 norm. Dit is de standaard norm in Europa. Als skihelmen voldoen aan de 1077 norm dan voldoen ze aan de standaard norm in Europa. In veel andere landen gelden weer andere normen. Zo zijn normeringen in de Verenigde Staten uitgedrukt in Snell en ASTM. In sommige Europese landen zijn ook helmen met de norm EN 1078 verkrijgbaar. Deze norm is eigenlijk bestemd voor fietshelmen en is minder streng dan de 1077.

Skihelm technologien

Skihelmen worden in verschillende constructies uitgevoerd. Kortweg onderscheiden we 3 varianten:

  • Hardshell
  • In-Mold
  • Hybride

Bij de in-mold helm wordt schuim onder druk onder de buitenkant gespoten. Deze helmen zijn heel licht. Skihelmen met een hardshell zijn wat zwaarder maar vaak ook duurzamer. Ze bieden een betere bescherming tegen puntige en scherpe voorwerpen. Hybride helmen vormen een combi van beide technieken. Door deze te zoeken leveranciers van hybride helmen hierin een balans. Weten welke maat skihelm je hebt? Gebruik dan onze handige maattabel.

als je op zoek bent naar een kinderskihelm. Check dan onze speciale kinderhelmen!